פסח

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 28/04/14 17:43 כח בניסן התשעד

שאלה

שלום רב,

2 תקלות ארעו לי במהלך הפסח וברצוני לדעת אם יש בהן כדי להשפיע על האפשרות להשתמש בכלים ובציוד שלפסח בשנה הבאה:

1. באמצע החג ראיתי לכלוך על פח האשפה שנראה,עמילני, וגרדתי אותו מעט ביד. יש חשש שלפני ששטפתי ידי נגעתי או בפלטה חמה או מכסה חם שהיה עליה או בכלי קר או ששתפתי ידי בכיור הפלסטיק של פסח.

2. בשביעי של פסח הבחנתי שעל פקק בקבוק סבון שהיה לפני החג בתיק ובתא המטען באוטו, היו לכלולים שלכלוך אחד על גבי הפקק (פקק המחבור בצדו האחד לבקבוק) היה נראה חמץ. בסבון זה שטפתי ידי לא פעם לפני שנכנסתי למטבח.

האם יש ב - 2 האירועים כדי להעלות חשש שחמץ היה בכלים והאם יש בעיה להשתמש בכלים ובשאר ציוד המטבח בפסח הבא?

תודה

תשובה

שני החששות שהעלתה לא אוסרים כל שימוש באחד מהכלים.