שירים בספירת עומר

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 28/04/14 13:49 כח בניסן התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בת 15, ורציתי לשאול שאלה לגבי איסור שמיעת שירים בספירת העומר.

אני רוצה להדגיש שהמוזיקה זה חלק בלתי נפרד מן החיים שלי .

אני לומדת - ושומעת שירים , עובדת- שומעת שירים, נחה- ושומעת שירים..

כמעט אל כל פעולה שלי מתלווים שירים.

מוזיקה בעצם עוזרת לי כשקשה , מרגיעה אותי, ומשמחת אותי

אני לא מסוגלת לעבור כל כך הרבה ימים בלי לשמוע שירים..

אשמח לקבל תשובה במהרה

נ . ב - למען האמת, יוצא לי לשמוע מדי פעם מוזיקה בספירת העומר- שוב, אני פשוט לא יכולה בלעדיה..

האם כל פעם שאני שומעת שירים יש לי עברה ?!

תודה רבה

תשובה

אין איסור מיוחד לשמוע מוזיקה בספירת העומר. לא בשולחן ערוך, ברמ"א או במשנה ברורה.
רוב האחרונים אסרו מוזיקה, אולם זה כיוון שהיא משמחת את האדם. אולם מוזיקה רגועה שמטרתה להנעים, מותר לשמוע.