לדבר איתו,או אליו?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/04/14 22:16 כז בניסן התשעד

שאלה

שלום,

רציתי לשאול-

למה תמיד מציגים את התפילה כשיח עם הקב"ה? הרי שיחה פירושה דיבור בין שני אנשים,שיחה הוא דו כיוונית ולא חד צדדית כמו בתפילה...

בנוסף גם רציתי לשאול-אני מדברת לאלוקים מהלב,מחוץ לתפילה.

התפילה מתוך הסידור היא בשבלי לא משמעותית,והייתי רוצה שתיהיה כזאת,איך גורמים לזה?

תודה רבה רבה וכל הכבוד אתם עושים עבודת קודש!

תשובה

שלום וברכה!
א.התפילה מוצגת כך כיון שהוא הוגדרה ככזו, חכמינו ז"ל אמרו שיש כמה לשונות של תפילה, אחד מהם זה שיחה, יצחק אבינו יצא "לשוח" בשדה, השיחה היא אחד מלשונות התפילה.

הנקודה המרכזית בתפילה היא ההבנה שתפילה זה לא כספומט, זה לא שאני אומר מילה ויוצא לי מה שאני רוצה, הנקודה המרכזית של התפילה היא ההבנה שאני רוצה לעשות את רצון ד´, אני מחפש את רצון ד´ הנכון ביותר, את הדבר הכי נכון לעשות.

התפילה באה לגלות כמה יש בי השתוקקות לעשות את הדבר הנכון על פי ד´, ולכן יש כאן שיח, כי הקב"ה מדבר איתנו בכל מקום, בכל זמן ובכל סיטואציה, כל דיבור שיש מסביבנו הוא דיבור ממנו, הוא עונה לנו.

ב.כדי שתפילה מהסידור תהיה משמעותית היא צריכה להיות מובנת, היא צריכה להיות בהעמקה, היא צריכה להיות לאט יותר, היא צריכה לבא מבירור פנימי.

בשביל זה צריך ללמוד את הפירוש הפשוט בתור התחלה של המילים, ולאחר מכן להעמיק יותר ויותר.
יש ספר עולת תמיד שהוא מבאר את המילים בפשט, יש ספר עבודה שבלב שגם עוזר, יש תפילת ישרים, יש פירוש של הרב אבינר.

אבל זה מצריך השקעה בלימוד, ובעיקר אחר כך בהפנמה.

אני מקוה שזה עוזר ואשמח להמשיך לעזור במה שאוכל במייל שלי

elchananshmuel@gmail.com

כל טוב ברכה ושמחה!
אלחנן.