לימודי יהדות באוניברסיטה

חדשות כיפה רבני בית הלל 27/04/14 00:54 כז בניסן התשעד

שאלה

האם ניתן ללמוד קורסים ביהדות באוניברסיטה או שישנה בעיה כאשר חלק מהמרצים אינם יראי שמיים?

האם ישנו הבדל בין תוכנית לימודים שלמה (מדעי היהדות) ובין קורסים בודדים(קורסי בחירה למיניהם)?

תשובה

האוניברסיטה, המדרשה או הישיבה הם רק מסגרות הלימוד. לימוד תורה ולא חשוב באיזו מסגרת צריך לצאת מנקודת מוצא של אמונה בקדושתה ומקורה האלוקי של התורה. היוצא מכך, הכל תלוי במורה. גם באוניברסיטה יש מרצים היוצאים מנקודת מבט זו. היהדות אינה נגד הגישה המדעית המחקרית אלא אם כאמור נקודת המוצא שלה הינה הפוכה לזו המאפיינת את היהודי המאמין. בהתחשב בעקרון זה אין לקבוע הכללות ביחס למסגרות שונות המלמדות יהדות.

(התשובה ניתנה מהרב ד"ר גבריאל חזות)

רבני ורבניות בית הלל עונים לשו"ת גם בפייסבוק http://www.facebook.com/B.Hillel