לא טוב היות האדם בביתו..

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/04/14 18:14 כה בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום!

אני בת 19 כעת, ונמצאת בשירות לאומי.

כבר התחלתי חיים חדשים, ואני מרגישה פורחת. ב"ה.

יש לי בעיה..

התחזקתי לפני כמה שנים ואני נמצאת במקום אחר מהמקום שנמצאת בו משפחתי.

ההורים שלי מקללים, צועקים, אני מרגישה שמזלזלים בי ולא מאמינים בי ולמה שאני יכולה להגיע. וכשאני מגיעה הבייתה אני מרגישה לא כיף..

אני מרגישה שאני חוזרת למקום שהייתי בו לפני ההתחזקות. מקום שפל שמגעיל אותי.

שנה הבאה אני מתכוונת ללמוד.. אני לא יודעת מה לעשות?

לעזוב את הבית לגמרי? ללמוד רחוק..? או שאולי אני בורחת מהמשפחה שלי?

תודה רבה לכם!

תשובה

שלום לך

הסיטואציה שבה את נמצאת היא סיטואציה באמת קשה

ההתמודדות מול המשפחה שלנו, היא התמודדות שנמצאת לנו כל החיים. ולא רק בתקופה זו או אחרת, לכן, בריחה מהמשפחה, לדעתי היא פיתרון לא מוצלח.
ההתמודדות שלך מזכירה לי את השיר "קשר משפחתי" (שפעם היתה גם תוכנית טלויזיה בשם הזה) שכתב אהוד מנור:
"לא בחרתי לבוא לעולם
לא בחרתי בשמי הפרטי
לא בחרתי ממש כמו כולם
באבי, אימי, במשפחתי..."

כן, לא בחרנו בדיוק במשפחה שלנו, אבל היא מה שיש לנו. ואני חושבת שאדם גדל להיות בריא יותר בנפשו, אם הוא שלם עם משפחתו, גם אם היא שונה ממנו.

העובדה שהתקדמת ואת נמצאת היום במקום אחר, היא מצוינת. עכשיו כדי שתוכלי באמת להיות שלימה עם התהליך שעברת, את צריכה ללמוד לחיות עם העבר שלך ועם המקורות שלך.
איך עושים את זה? אני חושבת שבתור התחלה לא טוב לראות את הסיטואציה בתור "הם" ו- "אני". בסך הכללי הם המשפחה שלך, ולכן זה "אתם", כולכם ביחד.
כשתראי את עצמך חלק מהם, ולא תסתכלי עליהם ממקום אחר, יהיה לך יותר קל להתחבר אליהם.
לדעת לזהות את התכונות הלא טובות, זה חשוב, אבל אני בטוחה שיש עוד הרבה דברים טובים אחרים שאפשר להתחבר אליהם.
תנסי לחשוב על כל הטוב שיש במשפחה שלך, ולשאוב משם את הכוחות.

אבל!! ויש פה אבל חשוב, זה עדין לא אומר שצריך לחיות דווקא בבית בשביל להתחבר. אפשר גם לבחור ללמוד רחוק, ועדין להיות בקשר, שהוא יהיה לך טוב ולא אינטנסיבי מדי כמו מגורים בבית.
מה שאני באה להדגיש פה הוא שלא משנה איפה תבחרי ללמוד, אל תנתקי את המשפחה שלך מהחיים שלך

לגבי מקום הלימודים, הייתי מתרכזת יותר בחשיבה לגבי התרומה העתידית של מקום הלימודים
יש מקצועות שבהם יש מוסדות לימוד עדיפים על פני מוסדות אחרים, ולכן הייתי מנסה להתרכז בחשיבה הזו במקום על איך להתרחק מהמשפחה שלי.

אם תרצי עזרה נוספת, או לפרט יותר, את יותר ממזומנת לשלוח לי מייל אישי
הרבה הצלחה בכל אשר תבחרי
סיון
sivanlax@gmail.com