שתי שאלות: תפילה ושם..

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/04/14 12:39 כה בניסן התשעד

שאלה

בס"ד,

שלום רב..

השאלה הראשונה היא: אדם המתפלל שחרית ,תפילת יחיד מאיפה הוא מתחיל את נתפילה מהקורבנות או מהודו, והאם צריך לומר ובא לציון גואל.. אם אפשר עדיף שיהיה מפורט מתחילת התפילה ועד סופה מה קוראים..

שאלה שנייה:

יהודי שבברית מילה נבחר לו שם , ובת.ז וביום יום קוראים לו שם אחר האם חייב לההשתמש בשם של הברית או עדיף להוסיף אותו לת.ז.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין בין יחיד וצבור את מה שאומרים בציבור אומרים ביחיד מלבד יג מדות.
אין חובה להוסיף שם. אפשר להמשיך ולקרוא בכינוי. בודאי שראוי להשתמש לפחות אחת לשלושים יום בשם המקורי שלא ישכח.
אמנם במסמכים לפעמים יש צורך אבל אין חובה לעשות שינוי בת.ז.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי