שאלות באמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/04/14 01:33 כה בניסן התשעד

שאלה

שלום רב,

בזמן האחרון אני מתחזק ולאט לאט מתחיל לשמור תורה ומצוות.

אבל לפעמים יש לי תחושה שהקב"ה הוא סוג של שליט שיושב בשמיים.. מה אפשר לעשות אם התפיסה הזאת?

דבר שני, יש לי הרבה נפילות בדרך והרבה פעמים אחרי שאני נופל קשה לי לעשות מצוות אחרות בדביקות כי אני מרגיש שאני עובד על עצמי.

מה לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן צריך לשנות את הגישה כי ה' טוב לכל ורחמיו על כל מעשיו, גם כשמקבלים עונש זה לא מתוך עריצות אלא תוצאה של מעשה.

כדי ללמוד את שער הבחינה בספר חובת הלבבות ולראות כמה טוב וחסד ה' עושה לנו יום יום ודקה דקה.

ביחס לנפילות, לכל אדם יש נפילות העיקר לקום ולא לקנות שביתה בנפילה,

זה שאתה מרגיש רע מלמד שנפשך לא מקבלת את המעשים הלא ראויים.

חזק ואמץ!

בברכה,

דני ארגמן