שאל את הרב

עדשים ירוקים לבדיקה

חדשות כיפה רבני כושרות 24/04/14 20:13 כד בניסן התשעד

שאלה

שלום רב.

כאשר אני מכינה עדשים ירוקים, חומוסים, וכן שיבולת שועל, אני נוהגת להשרות את הקטנית במים ומחפשת אם יש חרקים שצפים על פני המים. לאחר מכן אני מעבירה חופן של הקטנית על כף ידי, וכך בודקת.

האם אני נוהגת באופן הנכון?

אינני משתמשת בשקית ואקום, האם יש להחמיר?

בברכה, אורית חנה

תשובה

הכל כתוב באתר, באגף ההלכה, בחרקים במזון http://www.kosharot.co.il/all_hadracha.asp?cat=3408
ובאופן מפורט ב:
1.מצגת על ברירת שיבולת שועל
http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=55348
2.עדשים - לקנות הכשר טוב ולברור בניהם על יבש, אין צורך להשרות
3. חומוס- http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=41719

כתבות נוספות