דחוף, שברתי את המחשב שלי, עוד מעט אצטרך לספר לאבא..

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/04/14 16:57 כד בניסן התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלה זה דחופה קצת, אין לי מושג מה לענות להורים.

כבר במשך שנתיים אני נופל באינטרנט, זה היה בדיוק לאחר שהתחזקתי ועד לפני שנה ניסיתי להלחם בזה,

זה לא עזר כמובן כל פעם חזרתי למחשב,

ניסיתי לא לגעת בזה לא עזר,

ניסיתי להשאיר את זה להורים, לא עזר אני נגעתי,

אמרתי להורים שיקחו את זה, לקחו וביקשתי והם החזירו,

אמרתי שיקחו את זה לסבא וסבתא, אחרי תקופה לא עזר, ביקשתי וזה חזר זה בכלל היה בבית..

אמרתי עוד פעם לא עזר,

אמרתי שלא משנה מה אפילו אם אני מתחנן לא עזר, בסוף לקחתי..

במשך כל הזמן הזה הרגשתי שחרב עולמי, אני לא יודע אם תבין אותי, אבל גם הרב של השיעור שלי אמר לא לצער את ההורים וכל הכבוד לי..

אבל עד היום לא הייתי מסוגל, אני גם נופל וזה גם גרם לי להעדר במשך 7 חודשים בערך מהבית ספר רק השנה האחרונה - מהמחשב למיטה ומהמיטה למחשב..

עד שראיתי סרטון "אל תפול ברשת" ושם אמרו שהקב"ה אמר "אייכה? איפה אתה? לאן נפלת? אני מתעניין בך"

וגם הרב חיים קנייבסקי אמר - יהרג ובל יעבור ובאמת אני מבין למה הוא אמר את זה.. הגעתי לשפל..

אני לא מצדיק את מעשיי ואת הצער של הוריי, פשוט כתוב גם שזו העבירה הי חמורה בתורה.. שזה השפל.. לא יכולתי..

אמרתי אני חומל על הוריי ולא חומל על עצמי ונשמתי? אני חומל על צערם בעולם הזה אבל אוי לנו מיום התוכחה במשפט? הרי זוהי חמלה יותר מתוקנת..

עכשיו אמא שלי אמרה לי שהיא בחיים לא הייתה בהלם ממני.. והאמת אני מצפה לתגובות קצת קשות מאבא עוד מעט כשהוא ישמע שאני אגיד לו..

איך לענות? עשיתי צעד נכון? מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה עסוק במלחמות ובשבירות - אתה מנסה לשבור את עצמך ואחר כך את המחשב.
הקב"ה לא ברא אותנו כדי שנלחם ונהרוס אל כדי שניצור ונבנה.
השעמום והבטלה הם שורש הבעיה. אין לך שום תעסוקה. מי שחי בין מחשב ובין מיטה לא יכול שלא ליפול.

קום ועשה עם עצמך דברים. אתה כבר לא ילד - בשנים של הקמת המדינה צעירים בגלך התנדבו למחתרות.
בשנה הבאה מדינת ישראל תראה בך מספיק בוגר כדי להיות לוחם בצה"ל!

אתה צריך להיות שקוע מהבקר עד הלילה בדברים שמפתחים אותך ומעניינים אותך.
אם זה לימודים אז לימודים (מקצועות של בית ספר או לימוד תורני).
אם זה עבודה אז עבודה - חפש עבודה שמעניינת אותך או ששווה לך להשקיע מפני שאתה מרוויח טוב.
אם זה התנדבות אז התנדבות - התנדבות שתהיה עם אנשים שטוב לך אתם ותרגיש שאתה עושה דברים משמעותיים.
אפשר גם להשקיע במשפחה - לעבוד בגינה, לשפץ את הבית, לטפח את הבית של סבא וסבתא. לפעול בשכונה, בבית הכנסת (לנקות, לסדר, לתקן ספרים קרועים...)
הכי חשוב להיות עסוק בדברים בונים ויוצרים.

בענין הנפילות - כאשר רוצים לשנות מצב צריך להבין שזה תהליך - לא מתהפכים ביום אחד אלא מתקדמים לאט לאט.
תציב לעצמך מטרה - יום אחד נקי.
אחרי חודש - שני ימים נקיים וכו´.
רק אחרי שאתה כבר עומד בקלות במטרה שהצבת לעצמך תציב מטרה קשה יותר - תתקדם לאט ובטוח.
גם אם פה ושם תהיה נפילה - אל תתן לה ליאש אותך.

אל תנסה להלחם נגד היצר הרע - תמלא את עצמך בעשיה של היצר הטוב - משם יהיה לך הרבה יותר כוח להתקדם.
בהצלחה!