מעמד הר סיני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/04/14 22:48 כג בניסן התשעד

שאלה

שלום רב ברצוני לשאול בעניין הפסוק "בשמע עם קול אלוהים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה וחיי"

האם כוונת הפסוק היא לחפש אומה ששמעה ואף הבינה את הדיבור כמו שאנו שמענו והבנו , ואילו קול בעלמא ללא הבנת העם בו איננו נחשב?

אני שאול משום שמצאתי שבט אפריקני שטוען ששמע קול אלוהים אך להבין אותו חוץ מהכהן הראשי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין בתרבות האפריקאית המקורית מושג של אלוקים אחד.
אפשר שהשבט הזה הושפע ממסיונרים נוצרים שפעלו שם לפני כמה מאות שנים.
הרעיון של א-ל אחד שהוא מעל כל הכוחות ומדבר עם בני אדם הוא רעיון שהגיע לעולם רק דרך אמונת ישראל. מאתנו הוא נדד באמצעות הנצרות והאסלאם והתפשט למרחקים גדולים.

באשר לשאלה אם שמענו קול או שמענו מילים לרוב הדעות וכך גם לפי פשט הכתוב ופרוש חז"ל שמענו מילים - לפחות בשתי הדברות הראשונות.