לימוד למבחן בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/14 20:45 כב בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

יש עניין שממש מפריע לי. אני תלמידה בכיתה י"ב ולומדת הרבה למבחנים מתכונות ובגרויות. שבת זה זמן טוב בו אני יכולה ללמוד בשקט עם עצמי או עם חברות למקצועות קודש או למקצועות כמו היסטוריה ואזרחות..

האם יש כאן משום הכנה מקודש לחול? מה בדיוק מותר ואסור בנושא הזה? זה נושא קצת רגיש כי זה קצת קשה להצליח להספיק הכל בלי זה... אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת מה ההלכה בעניין.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ישנה הגדרה כללית של יום השבת, שהיא קודמת לאיסורי המלאכה. יום השבת הוא יום שביתה ממעשנו בימות החול.
אם תרצי לקרוא על כך בהרחבה תוכלי לראות ב:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=36071

בשל כך, לימוד למבחנים במקצועות חול (ואפשר שלעתים גם במקצועות קודש) הוא הפרה של יום השבת. הנושא אינו רק ההכנה מקודש לחול, אלא עצם העובדה שהקודש עצמו מחולל.

האם הדברים מתיישבים על לבך ?

כל טוב