שאלה כללית בנושא הלכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/14 02:48 כב בניסן התשעד

שאלה

שלום רבנים(: אממ.. בזמן האחרון ב,ה אני מסתכלת הרבה על הלכות ספציפיות בשבילי כלליות זה מרתק מאוד(: אבל השאלה שלי היא.. אני יודעת שאולי אתם לא האחראים על זה הרי כל כך הרבה אנשים כוותבים הלכות באופנים שונים אבל.. למה ליד הלכות שהן די לא ברורות בשבילנו אין איזה פירוש קטן או משהו כזה..? יש ספר או משהו מיוחד שיכול לענות על כמה דברים.. סתם רציתי לדעת זה מעניין והעלה בי מחשבה על האופן שכותבים את ההלכות והכל אשמח אם קצת תרחיבו את דעתי על כך.. תודה ומועדים לשמחה (-:

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ב"ה יש היום הרבה ספרים שבהם יש הלכות, יש שכתובים בלשון למדנית, יש בלשון פסקנית, יש שכתובים לעם ויש שכתובים לת"ח. זכינו ובדורנו יש שפע יבול ספרים. על כן מצאי בבקשה ספר המתאים להלך נפשך, ובספר זה תהגי ותחכימי.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון