התרת נדרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/04/14 08:56 כ בניסן התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה ששומרת שבתות, חגים וכשרות (לא מהבית)

לקחתי על עצמי שלושה ימים בשבוע לבוש בצניעות, מזה שנה שאני מקפידה על כך, אך, לצערי ביום שישי האחרון נשברתי והפרתי את הבטחתי- לא התלבשתי בצניעות. (הייתי בים..).

אני מרגישה שקשה לי עם קבלה זו של הצניעות שלקחתי על עצמי (רק ביום שישי זה קורה לי). אני רוצה להעביר את יום שישי של הצניעות ליום אחר בשבוע. (מכניסת שבת אני לובשת חצאיות בלבד).

האם זה בסדר?

אשמח לתשובתך

חג שמח וכשר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכוונה שלך טובה אבל עדיין קשה לך להתמיד ברצון הטוב הזה.
את לא מצליחה לעמוד בהתחייבויות הללו.
ההתחייבות הזאת שלא הצלחת לעמוד בה היא כנראה נדר ולכן יש צורך בהתרה לנדר הזה - לשם כך עליך לפנות אל רב שיעשה לך התרת נדרים.
לאחר התרת הנדרים של הרב אל תמשיכי לנדור ולא להתחייב על שום דבר.

את צריכה להתחזק בדרך שונה - לא לנדור ולא להתחייב על מעשים אלא להחליט על השתדלות - להגיד לעצמך שאת לא מתחייבת אבל משתדלת ללבוש צנוע חצי שבוע.

צריך לתת מענה לקושי שלך לשמור צניעות, את צריכה להתחזק בנפש. ללכת לשעורים ושיחות של רבנים ורבניות, להגיד תהילים ולהתפלל, ללכת לעיתים לקבר רחל או לכותל.
יש לך נשמה גדולה שרוצה לקחת אותך למקום הגבוה שמגיע לך - רק אל תתנגדי לה.
בהצלחה!