אוכל לדגים בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 16/04/14 19:22 טז בניסן התשעד

שאלה

ראיתי שאסרתם לתת אוכל לדגים בפסח ואיני מבין מדוע הרי לפי המגן אברהם בסימן תעב ס"ק ז והובאו דבריו במ"ב תערובת חמץ כעיסת העבדנין(פסחים מה" ע"ב) שאינה ראויה לאכילת אדם מותרת בהנאה בפסח וא"כ אוכל לבעלי חיים שאינו חמץ גמור יהיה מותר לתתו לבע"ח. כגון אוכל לכלבים או לחתולים או לדגים שכן מדובר בתערובת חמץ שנוצרה לפני הפסח ונפסלה לאכילת אדם ולכן דינה שמותרת בהנאה.

תשובה

נדמה לי שכבודו התכוון לס' תמ"ב .
איני יודע עד כמה הוא נחשב תערובת ולא חמץ גמור ממש כמו בצק. . בכל אופן יש בזה מחלוקת הפוסקים. ויש תשובה של שו"ת אור לציון שמתיר והרב מזוז מביא אותו בפירוש שלו על המשנה ברורה שם בס' תמ"ב בהערה 3..