רוצה לחזור לאקס

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/04/14 00:55 טז בניסן התשעד

שאלה

שלום, אנחנו משפחה מסורתית, יש לי שני בנים חוזרים בתשובה. בתי בת 24 הכירה בחור לא דתי לפני שנה וחצי . לפני חצי שנה הציע לה נישואין. לאחר מכן עברה להתגורר איתו למורת רוחנו ולמרות שהזהרנו ואסרנו.. לאחר חודשיים של מגורים משותפים וחודשיים לפני תאריך הנישואין נפרד ממנה וביטל את החתונה בטענה שאנחנו משפיעים עליה והוא לא רוצה לחיות איתה בזוגיות שאנחנו חלק ממנה. חודש לאחר מכן הוא ביקש ממנה לחזור אליו והיא נעתרה לו שוב בניגוד לדעתנו. אנחנו ממש לא חושבים שהוא טוב בשבילה בעיקר בגלל האופן שנפרד ממנה אחרי שכבר גרה איתו. הבעיה שהיא לא למדה לקח ושוב הולכת לישון אצלו לעתים. מה אנחנו אמורים לעשות? לשבת בצד ולא להתערב? להתפלל? לדבר איתו? אפילו לא ברור אם פניו לנישואין. אשמח לעצתכם.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברור שאם אפשר לדבר אל ליבה זה הדבר הנכון ביותר אבל לפעמים הבת לא מוכנה לשמוע להורים כי היא מוקסמת מהבחור,

מאוד תלוי איך מדברים,
אם מדברים ממקום שהמעשה הזה פוגע בכבוד של המשפחה, זה יכול לעורר התנגדות ואמירות כמו : אתם לא מבינים כלום, היא רוצה את הבחור ומספרים לה שזה לא מכבוד המשפחה,

אבל אם מדברים ממקום של אנשים מבוגרים שרוצים את טובתה, ולא בגלל שזה פוגע בהורים אלא שמנסיון החיים שלכם ככה לא מתנהגים, זו דרך שלא מובילה למקום טוב וכדומה, יש סיכוי יותר טוב שהיא תקשיב,

כמובן, צריך גם תפילות.

בברכה,

דני ארגמן