חברה מדברת רק על עצמה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/04/14 11:36 יא בניסן התשעד

שאלה

יש לי חברה טובה שהגענו למסקנה שהקשר ביננו לא טוב כי מבחינתי רק היא מדברת כל היום על עצמה,ואני שותקת ומקשיבה.

אז הפסקנו לדבר.

ובאלי שהיא תצא לי באמת מחיי ומהלב שלי... מה עושים??

תשובה

שלום יקרה.

לפני התשובה לשאלתך, חשוב לי להגיד לך ישר כוח על הערנות. אפשר לראות מהשאלה שלך הרבה מודעות
עצמית. אדם שרוצה להתפתח ולחיות חיים שטובים עבורו, רצוי וכדאי שיהיה בעל מודעות שתסייע לו לדעת
מה טוב לו ומה פחות.

["היה לי חבר היה לי אח..."]
אכן, כולנו מחפשים אחר חברות משמעותית. לא עברו ימים רבים מאז שמענו, בין אם זה במלחמת ההישרדות
בשואה ובין אם זה במלחמות על קיומה של במדינתנו, על חברויות מיוחדות- חברויות שלעיתים אף היה בכוחן
להציל חיים אחד של השני.
אז נכון (וב"ה!) שאנחנו לא נמצאים במלחמה, אך כמו אז גם היום - כולנו רוצים בחברות אמת, חברות כזו שיש
בכוחה להחיות אותנו ולחזק אותנו מהמקום בו אנחנו נמצאים, ולקדם אותנו אל מקום טוב יותר. יותר מכך, אנו גם שואפים להיות חברים משמעותיים עבור מי שסובב אותנו, להיות שם עבורם ברגעים חשובים וללוות אותם לאורך זמן.

[" להפעלת השינויים- לחץ הפעל מחדש "]
אם נחזור לשאלתך, הרי שבנוסף לצורך והרצון שלנו להיות משמעותיים יש עניין נוסף שחשוב שנזכור. ב"ה נוצרנו
בני אדם- יצרים אנושיים בעלי מחשבות, תחושות ורגשות. אנחנו לא תוכנה שניתן פשוט למחוק או "להוציא
מהלב", ולהמשיך כרגיל. וטוב שכך. אני סבורה שאם אנחנו חפצים בחיים טובים באמת, מוטב שנאחל לעצמנו
חוויות וחברויות לטווח הארוך, כאלו שנבנות לאורך זמן ומשתבחות עם השנים שעוברות עליהן.

[" פעם תורי ופעם תורך "]
מעבר לזה שלא נכון "למחוק" חוויות וחברויות בחיים, אני חושבת שהרבה יותר מזה - יש ערך חשוב להתמודדות
שלנו, ולמציאת הכוחות הדרושים לנו לאותה התמודדות. ולכן אני מציעה לנסות ולמצוא איזון: ייתכן שאם תפנו
לדבר על נושאים אחרים ( כמו ספר שקראתן, מוזיקה שאתן אוהבות לשמוע, ואולי גם לפעמים ללמוד למבחן משותף או לדבר על מה שקורה אצלנו בארץ-וכל נושא שאת מכירה ויודעת שהוא משותף לשתיכן), תצליחו יחד למנוע את החברות שמחולקת לחברה אחת ש"מקשיבה" וחברה אחת ש"מדברת". ככה גם נאמן את "שריר ההקשבה" שיש לנו, וגם נבין כי מוטב שנשאף לחברות בריאה וטוב, כאשר שני הצדדים שותפים גם לדיבור וגם להקשבה.

ואם נחזור לאותה מודעות עצמית שדיברנו עליה בהתחלה, אני חושבת שכדאי לך מאוד לפתח אותה: לעסוק
בתחביבים ולפנק את עצמך מדי פעם בדברים שעושים לך טוב שאת אוהבת, כמו לטייל עם חברות, לקרוא ספר,
לרכב על אופניים עם חברה, לנסוע אל הים, לצייר, לסרוג וכל שרק תרצי. השילוב בין דיבור והקשבה מאוזנים בינך לבין חברתך, יחד עם זמן איכות שמוקדש לדברים שאת אוהבת לעשות, יוכלו אולי לסייע בהתמודדות.

שיהיה בהצלחה רבה,

מעיין.