נסיונות... -למה????

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/04/14 00:25 ח בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום..

קודם כל - יישר כוח על האתר הזה... הרבה פעמים הוא פשוט מציל אותי... אז תודה רבה!!!

ככה, השאלה שלי היא:

למה? למה יש נסיונות שממש קשה להתמודד איתם??? אני לא מתכוונת לדברים שביני לבין עצמי וכאלה... גם..... אבל עכשיו פחות.. אני מתכוונת להתמודדויות עם אחרים/מול אחרים, ובמקביל אני צריכה גם להמשיך "כרגיל" (דבר שלפעמים הוא פשוט בלתי אפשרי...), באולפנה, עם הלימודים, ולעמוד בזמן עם הגשת עבודות ועוד... כשאין!! הראש לא פנוי לזה!!! , בסניף- עם חברות שלא מבינות מה קורה לי פתאום....

למה?? למה יש נסיונות כאלה??? הייתה לנו לפני כמה זמן שיחה באולפנה והרב שהעביר דיבר על שמחה.. אבל איך?? לא שאני לא מנסה-ניסיתי ליתר דיוק, אבל בתכלס- איך אני אמורה לשמוח עם כל הבלאגן הזה שיש בראש?? שהראש עסוק בדברים מסוג אחד וכשאני מנסה לעזוב אותם - זה לא באמת הולך... וגם לשמוח??? כשזה הולך-אין בעיה, אבל הבעיה היא שזה לא כל כך הולך... ואחרי זה, עם כל הבאלגן, מתפלאים שקשה לי ב"בינו לבינה"?????? ושקשה לי קצת להתפלל??? מה אני אמורה לעשות עם זה?? למה פעם התפילה הייתה משהו שהיה לי יותר חשוב??? למה??????

זאת אחת ה-שאלות (מתוך עוד כמה...) שיש לי כתוצאה מהמצב שהיה בבית... המצב בבית, ברוך ה', חזר בחזרה והתייצב, אבל אני.... אני לא בדיוק התייצבתי.... אני נשארתי עם שאלות (שחלק התווספו עם הזמן...) ועם באלגן לא כל כך קטן בראש... מה עושים??????????

עם הכל???

מחכה כבר לראות אם יש לכם רעיון אולי למשהו.. כי לי כבר אין רעיונות... לפחות לא עכשיו...

תודה מראש

תשובה

שלום לך,
את שואלת באופן כללי על ניסיונות ומבין השורות עולה שהקב"ה ניסה ועדיין מנסה אותך בהתמודדות לא פשוטה,
את כותבת שאת לא מצליחה להמשיך הלאה, שההתמודדות הזו עדיין מטלטלת אותך.
ונשמע שאת מאוד לבד בתוך זה,
מנסה לשדר "עסקים כרגיל" ומתוסכלת מזה שאת לא מצליחה לעשות זאת.
זה באמת מאוד מאוד קשה.
אנחנו לא יודעים למה הקב,ה מביא לאדם זה או אחר את הניסיון הספציפי הזה.
אין לנו דרך לדעת.
אנחנו יודעים שהקב"ה מביא לכל אדם התמודדויות, ולכל אדם את ההתמודדות המתאימה לו.
מה הכוונה מתאימה? למה היא צריכה להתאים?
לתוכנית האלוקית, לתפקיד של כל אחד שבשבילו הוא הגיע לעולם.
כל אדם נולד עם נתונים, כמו גובה, שיער, עיניים, משפחה, כישורים, ומסלול שאותו הוא צריך לעבור,
ובמסלול הזה יש עליות וירידות,
מכשולים, מקפצות,
דרך שלמה.
ששונה מאחד לאחד.
והאדם צריך ללכת בשביל,
לדעת שליד כל מכשול הקב"ה גם נתן לו כלים לעבור את המכשול,
אנשים שיהיו בסביבתו שיוכלו לעזור לו,
כוחות וכישרונות שקיימים אצלו,
כל מיני דברים שיוכלו לעזור לו בשביל להתקדם,
ולהצליח להשפיע טוב בעולם,
מתוך אמונה ועבודת ה´ שלמה.
כשחז"ל מדברים על ניסיונות הם מביאים כמה משלים,
ואחד מהם הוא של אדם שעובד עם פשתן 0סוג של בד),
וחובט עליו כדי שיצא משובח יותר,
אני מבינה מהנמשל שהניסיונות מרוממים את האדם,
מוציאים ממנו כוחות שלא היו יוצאים ממנו בדרך אחרת.
בד"כ לאדם טוב במקום שהוא נמצא,
אמנם הוא רוצה להתקדם,
אבל ברוגע, בנחת, בקצב שלו,
והופה,
הקב"ה רואה שהאדם הזה יכול להגיע לגבהים אחרים,
והוא דוחף אותו להגיע לשם, לעלות מדרגה,
וזה מגיע אליו בדמות ניסיון.
וזה קשה.
לפעמים קשה מאוד.
ואני שומעת שלך זה מטלטל לגמרי.
כאילו מה שהיה עד עכשו כבר לא אותו דבר.
ובאמת כנראה שזה ככה.
הנסיון הזה דוחף אותך להבנות חדשות,
לצורך להעמיק בדברים.
אם עד עכשו התפילה היתה משהו מסוים,
הניסיון הזה דוחף אותך להבנות חדשות מה זה תפילה.
וכך גם על דברים אחרים.
מה אפשר לעשות?
לחפש את הכלים שהקב"ה שלח לך כדי לצמוח מהניסיון.
אם יש לך שאלות תשאלי עליהם.
את מוזמנת לשלוח אלי שאלות,
או לממשק הכללי,
לחפש מורה או מדריכה שיוכלו לענות לך. לקרוא ספרים בנושא. (יש ספר של הרב זאב קרוב "דע מה שתשיב" שעונה בקצרה על הרבה שאלות, הספר "תשוב תחייני" של הרב יהושע שפירא מיועד לבנות בעניני צניעות)
בנוסף,
לחפש מישהו קרוב שתוכלי לשתף אותו במה שעובר או עבר עלייך.
לא כתבת בדיוק מה עובר עלייך אבל,
נשמע שאת אוגרת המון בבטן, וזה מאוד לא פשוט.
השיתוף יקל עלייך, יפחית ממך את העומס.
אני רק מציעה שכדאי לפנות למישהי מבוגרת יותר ועם נסיון, מקצועי אולי, שאולי גם תוכל לעזור לך וללוות אותך מקרוב.
ואחרי כל זה,
להבין את עצמך שקשה לך,
שאת קצת כועסת על ה´, על מה שקרה, שכואב לך,
שאת רוצה כבר לצאת מההתמודדות הזו,
אבל השלב של ההשלמה והקבלה יבוא אחרי שתתני לעצמך לכעוס ולכאוב,
ותדעי שזה חלק מהקשר שלנו עם רבש"ע,
שלפעמים אנחנו לא מבינם ואפילו קצת כועסים,
אבל זה חלק מהדרך להבין שהכל חלק מתוכנית שלו שהכי טובה עבורנו.
אני מאוד מעריכה את הכנות שלך עם עצמך,
שעוד לא עברת את מה שהיה,
ומאחלת לך, שתמשיכי עם הכנות הזו לחפש ולמצוא תשובות,
למצוא את האדם הקרוב שילווה אותך,
ושבעוד זמן קצר תוכלי להסתכל אחורה ולראות שדווקא המקומות הקשים האלו הם אלו שהצמיחו אותך.
את מוזמנת לפנות אלי למייל,
לשאלות, או סתם לספר על מה שהיה ואולי אוכל לתת כיוון נוסף ממוקד יותר.
בהצלחה רבה,
נעמה,
tepernaama@gmail.com