עסקי צפרדעים - דבר תורה לפרשת מצורע

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/04/14 00:10 ד בניסן התשעד

שאלה

השלושה קיפצו בדרכם חזרה לביתם אחרי סעודת החג.

"תשמעו, זה היה ממש מעדן!" הצהיר בוריס.

" פעם הבאה – אני בוחר את הנחל" הודיע טוד.

"אתה מכיר מקומות טובים?" שאל בוריס.

"אני מכיר מקום טוב ליד.. [אהה]!" צרח טוד.

טוד וסדריק נפלו לתוך בור עמוק.

"אתם בסדר"? קרא בוריס למטה בדאגה.

"אנחנו בסדר," הודיע טוד, "דקה אנחנו אצלך!".

טוד וסדריק קפצו גבוה מספר פעמים, אבל לא הצליחו להגיע למעלה.

"כנראה השמנתם, אין סיכוי! תפסיקו לנסות – זה רק יגזול מכם אנרגיה", אמר בוריס , "מה נעשה? הבית רחוק ואי אפשר לק... [סדריק]?.

סדריק התיישב ליד בוריס, כולו מתנשף מהמאמץ... "איך הצלחת?".

סדריק הסביר ב[שפת הסימנים], שלא שמע מה בוריס אמר, ופירש את הקריאות שלו כקריאות עידוד ולכן המשיך לנסות - בניגוד לטוד השומע...

2 הצפרדעים אזרו כוח והוציאו את טוד, ואז קיפצו להם לדרכם...

*

"וְאִם-בֹּא יָבֹא הַכֹּהֵן, וְרָאָה וְהִנֵּה לֹא-פָשָׂה הַנֶּגַע בַּבַּיִת, אַחֲרֵי, הִטֹּחַ אֶת-הַבָּיִת*וְטִהַר הַכֹּהֵן אֶת-הַבַּיִת, כִּי נִרְפָּא הַנָּגַע" (ויקרא, פרק י"ד פסוק מ"ח).

כל הסיבה שבגללה באו נגעים לאדם, היא לפעמים בשל מילה [אחת] מיותרת.

מלמדים את המצורע מהי כוחה של מילה:

רק כאשר הכהן יאמר: "טמא" – הבית נטמא, וכאשר יאמר "טהור" הוא מאפשר גישה לבית...

"מוות וחיים ביד הלשון" (משלי, פרק י"ח פסוק כ"א).

[גם טהרתו וגם טומאתו] הן במילה אחת!

למילה אחת רעה יש יכולת להוריד מישהו למעמקים.

מצד שני: למילה אחת מעודדת יש יכולת להקפיץ מישהו למעלה – ו[השמים הם הגבול]!

אילו מילים אנחנו בוחרים לומר?

שבת שלום!

חברים מקשיבים