אוכל בפסח למי שאינו יכול לאכול עמילנים מכל סוג שהוא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/04/14 15:02 ג בניסן התשעד

שאלה

שלום רב,

אני סובלת מרגישות לעמילנים מכל סוג שהוא, כולל תפוחי אדמה, אורז, וודאי קמח מכל סוג. משום כך אינני אוכלת מאכלים שבהם יש סוגים אלו שכן תופעות הלואי אצלי מתבטאות בחום, כאבי ראש, חולשה קיצונית, וכאבי בטן קשים. מכיוון שהרגישות גבוהה אצלי בצורה שאינני יכולה לשאת אני לא יכולה לאכול ביס נורמלי גם מהחלה בשבת.

מכאן שיש לי שתי שאלות:

1. מה לעשות בפסח? האם אחשב לעבריינית אם לא אקח אפילו ביס מהמצות בליל הסדר?

2. במוצאי אני פרסיה ואצלנו נהוג לאכול רק אורז בפסח - דבר שאינני אוכלת. האם מותר לי לאכול ירקות משביעים כמו שעועית ירוקה או אפונה ירוקה? טריים? שודאי שאין בהם חשש חמץ? ואם כן - האם מותר לי לקנות ירקות אלו בצורה קפואה כמו מחברת "סנפרוסט" או אחרות?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לענין מצוות מצה - תאכלי את המידה הקטנה ביותר שאת מסוגלת לאכול מבלי להנזק ולא יותר.

עייני:
http://ph.yhb.org.il/04-16-30/

לענין קטניות ירוקות - הרב ליאור מתיר שעועית ופול בתרמילם.

עייני בשעור להלן בסוף הערה מס' 7 .
http://www.yeshiva.org.il/midrash/243