בשר חלק

חדשות כיפה רבני כושרות 03/04/14 09:02 ג בניסן התשעד

שאלה

שלום

לגבי בשר(100% לא מעובד) חלק בית יוסף בהכשר הרבנות הראשית :

א. אני נוהג לצרוך בשר בהכשרים מהודרים כגון פלייש,מחפוד, רובין וכדו' , האם רמת ההשגחה בבשר חלק רבנות היא טובה כמו הבדצים הטובים?

ב.כאשר מצויין על הבשר הנ"ל כשר לפסח , האם הכשרות היא ללא חשש קטניות?

ג.ברשת יינות ביתן ההכשר של הבשר הטרי והמיושן בקצבייה הוא חלק רבנות, האם פה המצב זהה לבשר קפוא חו"ל שהוזכר לעיל מבחינת כשרות וקטניות.?

יום טוב

תודה רבה

תשובה

שלום

1. לא
2. בשר קפוא מחו"ל הוא ללא חשש קטניות. אולם יש חותמת ע"ג הבשר שכתוב "חלק" על הנוהגים לא לאכול קטניות להסיר לפני הבישול.
3. מדובר בבשר מעובד עם הכשר רבנות מקומית שמוכנסים בו חומרי עיבוד שונים, יש לברר עם המשגיח במפעל.