לגבי אפיקומן וליל הסדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/04/14 19:20 ב בניסן התשעד

שאלה

ערב טוב לכבוד הרב

1)מה הזמן המאוחר ביותר בו מוצר לאכול אפיקומן והאם מותר לאכול אפיקומן כל הלילה?

2)למה אין אפשרות לארגן כמה חברים ולעשות ליל סדר משותף שאחד יקרא ושכל החברים יקשיבו ולמה אי אפשר לעשות ליל סדר בישיבות למי שרוצה? זה יפה מאוד ואני לא מבין למה צריך לעשות ליל הסדר דווקא עם המשפחה

3)אם יש תקלה בליל הסדר האם מותר למחרת לעשות ליל סדר שני למרות שבארץ חוגגים רק יום אחד?

4)האם יש בתשובות לשאלה 1,לשאלה 2 ולשאלה 3 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

תשובה

שלום וברכה

א. נהוג לאכול אפיקומן עד חצות הלילה (בערך בשעה 00:30) ולא לאחר מכן.
ב. בוודאי שיש אפשרות לעשות ליל הסדר בצורות שונות, גם בישיבה. כך נהגו בישיבות באירופה.
ג. לא עושים סדר שני בארץ הקודש.

כל טוב