תמרים מיובשים כשרות מהודרת לפסח?

חדשות כיפה רבני כושרות 02/04/14 13:48 ב בניסן התשעד

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לשאול ראיתי שיש תמרים מיובשים שכתוב עליהם "בדץ העדה החרדית לימות השנה לא לימות פסח אך יש עליהם כשרות מהדרין לפסח של רבנות מועצת בית שאן האם יש עניין להקפיד דוקא על כשרות בד"ץ במקרה כזה או שמספיק כשרות מהדרין של רבנות בתמרים יבשים אני בדרך כלל כן מקפיד על כשרות טובה השאלה אם יש עניין בתמרים יבשים

תודה רבה

תשובה

שלום

מפעלים שיש להם כשרות של גוף פרטי מהודר כזה או אחר, במשך כל שנה ובפסח כשרות רגילה, ישנם הרבה סיבות לדבר.
אין לנו יכולת לדעת בכל מפעל מה הסיבות לדבר.
ניתן לדבר עם המשגיח במקום ולברר מה הסיבה לכשרות רגילה.