המשך

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/04/14 10:16 ב בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בקשר לשאלתי על ברכת האילנות, אציין שחיפשתי וחיפשתי ולא ראיתי פירות, אבל כנראה שמי שיזם את הברכה-כן ראה, רציתי לשאול אותו היכן הם אך לא יצא לי ושכולם ברכו יחד-ברכתי גם, האם אני צריכה לברך שוב?

תודה רבה!

תשובה

שלום לך

ברכות הראיה לא מברכים על סמך אדם אחר שראה. אלו ברכות מיוחדות למי שרואה (ומתפעל ומשבח את הקב"ה)

אם חיפשת פירות - אז טעית. בשלב הפירות כבר אין פרחים.
נראה לי שעליך לשוב ולעיין בהלכות של כל ברכה לפני לברך.
הברכה היא על פרחים ולא על פירות.
אם אינך רואה ומתפעלת מהפריחה ומהפרחים - אין לך לברך כלל. בכל מקרה הברכה שברכת בלי לראות פרחים היא חסרת משמעות ובפעם הבא שתראי עצי פרי פורחים, אם זה יהיה במהלך חודש ניסן - עליך לברך.

בברכת חג שמח
דוד לוי