נטילת ידיים לפת ול-'אשר יצר'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/14 01:22 ב בניסן התשעד

שאלה

אחרי שרותים, נטלתי ידיים 6 פעמים ואני כעת גם רוצה לאכול לחם והתכוונתי לצאת בנטילה גם לצורך הפת. האם הנטילה יכולה להועיל ל 2 המטרות בחדא מחתא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יכולה להועיל בחדא מחתא
א אם הוצרך לנקביו ורוצה לאכול מיד, יטול ידיו בסירוגין ג' פעמים, ויכוין בנטילה זו אדעתא דהכי שרוצה לאכול, ויברך על נטילת ידים וינגב, ומיד יברך אשר יצר. ואין ברכה זו חשובה כהפסק בין הנטילה לבציעת הפת, שבלאו הכי מעיקר הדין לדעת מרן מותר להפסיק בין הנטילה לברכת המוציא, כאשר יבואר להלן. ואם אינו חושש שישכח מלברך ברכת אשר יצר, יאכל כזית של המוציא, ואחר כך יברך אשר יצר. ומה שכתבו בכמה אחרונים שיטול ידיו לעשיית צרכיו, ויברך אשר יצר, ואחר כך יחכך ידיו במקומות המכוסים שבגופו, ושוב יטול ידיו ויברך על נטילת ידים, אין זה נכון לנהוג כן לפי ההלכה, שמכניס עצמו בידים לספק ברכה שאינה צריכה. [ילקוט יוסף, ח''ג דיני ברהמ''ז וברכות, עמוד צו].

עיין בקישור
http://www.ateret4u.com/online/f_01355_part_10.html#HtmpReportNum0008_L2