הקדש וocd

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/04/14 01:01 א בניסן התשעד

שאלה

שלום הרב.

אני מאובחן ocd, ובתקופה האחרונה בנוסף לנדרים הכפיתים שיש לי במחשבה, אני גם ממלמל כל הזמן את המילים הקדש, נשבע, נדר וכו'.

המקרה שהיה זה שדיברתי עם חבר, אמרתי לו שיש לי לשמור אצלו כמה ארגזים, ולאחר מכן, כשניסיתי להגיד משהו אחר במקום את המילה נשבע, יצאה לי המילה הקדש. רציתי לשאול אם הארגזים הנ"ל ותכולתם הוקדשו באמירה זו. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שלא.
במקום בו פיו ולבו אינם שווים - אין הקדש.
ובכלל, פשוט מסור מודעה בפני שלושה (בנוסח התרת נדרים של ערב ראש השנה) כי כל נדריך והקדישך בטלים, ותוכל להיפטר מהחשש המתמיד הזה.

כל טוב והרבה חיזוק