כשרות לפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/03/14 20:42 כט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב.

1) האם יוגורט אורגני צריך הכשר מיוחד לפסח?

2) האם ויטמינים/תוספי מזון מיובשים שברשימת הרכיבים לא מצויין חמץ, צריך הכשר לפסח?

3) האם 70% אלכוהול צריך הכשר לפסח?

תודה וכל טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. יוגרט אורגני זה רק לגבי החלב שהוא אורגני, אבל אין ידע על תהליך העיבוד יתכן שבמהלך העיבוד יש אינזימים שגדלו על מצע חמצי.
ב. מכיוון שמותר להכניס רכיבים שיש בהם כמות קטנה ביותר, יתכן שיש שם רכיבים שהם חמץ, אמנם אין בעיה להשהות, אבל לאכול בפסח, יש דעות שאפילו בכמות קטנה של חמץ הדבר אסור. על כן אם אין צורך גדול אין להתיר.
ג. לשמוש חיצוני אין צורך.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון