סדרות חילוניות - מה הבעיה בזה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/03/14 14:50 כד באדר ב'

שאלה

שלום,

קוראים לי גל ואני בת 10 ורציתי לדעת האם מותר לי לראות סדרות שלא הכי מתאימות למגזר הדתי לדוגמא, החממה, יש שם נשיקות ולבוש לא צנוע, מותר?

תשובה

גל היקרה שלום וברכה!
מדהים לראות שאלה כל כך גדולה מבנאדם כל כך גדול-זה לא דבר של מה בכך שבגילך הצעיר את מסתכלת על החיים בצורה כזו בוגרת אז רק לומר שזה מדהים ונדיר בעיני.

שאלת האם מותר או אסור ואני רוצה שנחשוב יחד קצת יותר מגבולות האסור והמותר..

בואי נסתכל יחד לפי מה מחליטים מה לשדר לנו?
תחרות על הרייטינג(כמות הצופים)
בעידן שיש בו תחרות כל כך גדולה בין הערוצים עצמם, בין אינטרנט, וואטספ וכו´-חייבים להיות מעניינים, מושכים.
על היוצרים להחזיק את הצופה אצלם ולדעת מה ימשוך את בני הנוער, הסביבה והחברה-בכל מחיר.
מי עומד מאחורי התכניות?
ליוצרים עצמם ישנה אישיות וכמובן שגם היא מופיע בטלוויזיה.(לרב לא אנשים ערכיים)
מי הדמויות בתכניות?
בעזרת מוזיקה, ואפילו תאורה אפשר להחליט לאיזו דמות אנו נקשר-לא פעם מדובר בדמויות בוגדניות, פושעות ואלימות.

הטלוויזיה למעשה יוצרת מצב בו הצופה נמשך לראות את התכנית בשל התכנים שבה-קטעים לא צנועים(מיניים) פעולתיים(לרוב-אלימים) עממיים(קללות) וכן הלאה.

מתוך העובדות הללו הטלוויזיה גם מכתיבה ומכניסה את הצופה לעולם שאינו קיים באמת ומרגילה אותנו לחשוב שאלימות, וקשרי אהבה לא מחייבים-הם דבר רגיל.

הזכרת בשאלה-יש שם "נשיקות ולבוש לא צנוע" האם נשיקה בין בחור לבחורה בצורה לא מחייבת-מראה משהו אמתי? או מבליטה את הצדדים של משיכה בין שני מינים, של הסתכלות על היופי-וזהו.
אנחנו כבר לא מסתכלים על זה כמשהו לא טוב-"כולה נשיקה".. לא כך?

עכשיו לשאלת השאלות-הרי אנו אנשים דתיים-ומדוע שזה ישפיע עלינו?

אפשר לומר כמובן שזה לא ישפיע עליי-אבל הדברים נכנסים לאט לאט.

נביט למשל על האלימות
האלימות המילולית-שמשפיע ישירות על אוצר המילים שלנו, על איך אנו מדברים.
האלימות הפיזית-רק לאחרונה פורסמו מס´ בנות שניסו לרצוח את חברתם בהשפעת תכנית טלוויזיה שצפו בה.

לכן נדמה לי שאנו צריכים לשנות מעט את ההסתכלות..
האם אנו צריכים להחדיר לעצמנו את המסרים הללו? האם אנו לא פוגעים בעצמנו?
שאלתך האם זה מותר היא מצוינת ואני רוצה להוסיף לשאול-
האם זה נכון?
בחיינו מה שצריך להוביל אותנו הוא האמת-האם זה נכון שאצפה בתכנים האלו? או האם זה פוגע בי?

נקודה למחשבה נוספת היא בזבוז הזמן!!
אנו יכולים להוציא את הכישרונות שלנו, לחשוב, לעשות..! לא חבל?
אם דבריי התיישבו והובנו-אני שמח על כך. אך אם לא-אשמח מאוד להמשיך לנסות לחדד ולהסתכל יחד על הדברים.
תוכלי להוסיף ולקרא מתוך הספר המדהים שיצא בנושא(הוא מופיע בסוף הדף שבלינג) הטלוויזיה http://www.makshivim.org.il/show.asp?id=4719
אחזור ואומר שממש משמח לראות שאלה כזו גדולה בגיל כה צעיר, זה יפה בעיני.
רק טוב!
חנן.
hananb1081@gmail.com