נרות שבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 26/03/14 02:58 כד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

מקווה ששלומך טוב.

רציתי לשאול שאלה... אני מקווה שאהיה ברורה. המשפחה שלנו היא משפחה דתית ממוצא ספרדי. אני נוהגת כבר הרבה שנים להדליק נרות שבת עם ברכה יחד עם אימי - אבל לאחרונה התברר לי שבגלל שאנחנו ספרדים אני לא צריכה לעשות זאת, לכן הפסקתי עם הברכה אבל המשכתי להדליק.

האם אני פועלת כשורה?

בנוסף, יש מקרים בהם שבת נכנסת כבר ואימי ממשיכה עם ההכנות לשבת כך שלפעמים יוצא שהיא מדליקה כמה דקות אחרי כניסת שבת. זה יכול להיות גם רבע שעה אחרי הזמן.

האם במקרה כזה אני צריכה לברך?

חשוב לי להדגיש - אני אוהבת את אימי מאוד ואין בי שום ביקורת עליה. אני פשוט עניינית רוצה לדעת מה לעשות.

אני ממש מודה לך על זמנך...

תשובה

לשואלת שלום רב.
את נוהגת כראוי. אכן המנהג אצל נערות ספרדיות שמדליקות עם אמותיהן, להדליק בלי ברכה.
שבת נכנסת בשקיעת החמה. יש מצווה להוסיף בשבת מן החול אל הקודש. לכן אנו מדליקים לפני השקיעה. הזמן המופיע בלוחות הוא כעשרים דקות לפני השקיעה, והוא כולל גם "תוספת שבת". לכן, אם אשה לא הספיקה להתארגן לפני שבת, היא יכולה עוד להדליק כמה דקות אחרי הזמן הרשום בלוח, כל עוד זה לפני שקיעה. לכן אם אמך מדליקה לפעמים כמה דקות אחרי הזמן הרשום בלוח, זה בסדר.
בברכה
אפי קיציס