חול המועד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/09/13 21:48 טו בתשרי התשעד

שאלה

האם מותר להדפיס מודעות עדכון לתושבים לגבי פרוייקט בנייה שקשור אליהם אפשר גם לשלוח לאחר חול המועד אבל אולי עדיף השבוע. האם יש הבדל בין חול המועד לערב שמחת תורה בעניין זה

תשובה

שלום לך

חול המועד הם ימי מועד וצריך להמנע מהם ממלאכה.
מלאכת הכתיבה נאסרה בפירוש בחול המועד.
(גם אם יש מתירים בדברים הנצרכים למועד שלא ניתן להכינם מראש - אין זה המקרה שאתה מתאר).

בהדפסה אין הבדל בין ימי חול המועד.
במלאכה בכלל יש המחמירים בערב שמחת תורה לאסור גם מלאכה שמותרת בחול המועד (קטיף ירקות לחג, בישול וכד') עד סוף תפילת מוסף.

עבודת הדואר - במציאות ימינו גם עבודת הדואר אינה מתאימה לחג ובודאי לא משלוח מכתבים.
מעבר לאיסור מלאכה בחול המועד, ראוי שנחשוב גם על הגורם האנושי שבו הרבה עובדי דואר אינם יכולים להשאר עם בני משפחתם בסוכה כיון שהם נאלצים לשרת את הציבור בדברים שאינם צורך המועד.

סיכום
ימי חול המועד אסורים במלאכה.
אין לכתוב או להדפיס בימים אלו מודעות מסחר ודפי עדכון לקונים וכד' בפרט כאשר ניתן לשלחם לאחר המועד.

גמר חתימה טובה דוד לוי