ליסוע למירון בהילולא?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/04/13 15:25 טז באייר התשעג

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

חוששני מליסוע להילולא למירון בל"ג בעומר מכמה טעמים:

1. יש שם פריצות.

2. ביטול תורה.

אשמח שהרב ידריכני.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

רבי שמעון בר יוחאי ע"ה מבקש : ["עולו ואתו ואתכנשו להילולא דילי"] (זוהר הקדוש ח"ג דף רצא´ עמוד א´, ודף רצו´ עמוד ב´).

ישנה מצווה לשמוע דברי חכמים, ובמיוחד אם רשב"י מבקש...

ראוי גם שבחורי ישיבה יבואו למירון, ויטלו חלק בשמחת התנא האלוקי.

היום ברוך ה´- אין שם פריצות כי יש דרך לגברים ודרך לנשים, וכתב על זה [מו"ר המקובל האלוקי , אביהם של ישראל, הרב מרדכי אליהו זיע"א] (בדברי מרדכי, ויקרא עמוד רסח´):

[אסור להוציא לעז על המקום הזה, כי הכל נעשה בצורה מסודרת כהלכה.

מי שרוצה לראות דברים לא טובים- יכול לראות, בבחינת "צדיקים ילכו בם, ופושעים יכשלו בם"].

[זכינו וראינו ברוך ה´ בדורנו את מורנו הרב זיע"א שהיה מקפיד כל שנה ושנה לעלות ב - ל"ג בעומר למירון, והיה קורא שם מתוך הספר "הילולא רבא" לבעל הבן איש חי ע"ה, ושמח ושר ורוקד לכבוד בוצינא קדישא רבי שמעון ע"ה.]

זכותם של קדושי עליון אלו תהא מגן וצינה בעדנו, אמן.