איך זה עובד?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/04/13 20:38 כד בניסן התשעג

שאלה

כבוד הרב,

איך יתכן שאדם לומד תורה ולא מצליח להבין משהו, ואז אומרים שבתפילה אחת של ילד הוא יכול לבטל גזירות ופתאום יצליח ללמוד את מה שהוא לא הבין לפני זה?

מה התפילה עושה של ילד קטן כזה (שילד מתפלל בשבילו או הוא כמו ילד כמו בחסידות)? כאילו הוא מתחנן להשם ואיך זה מחדד את השכל?

מקוה שאני מובן.

תודה

תשובה

שלום

כתב הרב זצ"ל-

"ממש כמו שעץ קטן מדליק את הגדול, ובהצתת אליתא הדליקו את אש המערכה, ככה צעקה קטנה ודלה מביאה לידי התעוררות נפשית ושכלית גדולה. כי אור האמת של הצמאון האלהי ויקידת אש התשוקה בוער באמת במעמקי הנשמה, אלא שהיא צריכה איזה גורם כל דהוא להוציא את אור שלהבתה אל הגילוי, ולפעמים על ידי סבה דלת ערך יוצא אל הפועל תוכן מפואר מאד".

כל טוב