פתיחת מטרנה כשל''פ לפני פסח.

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/03/13 23:28 ו בניסן התשעג

שאלה

שלום הרב,

הבת שלי( חצי שנה) מסיימת כעת קופסאת מטרנה גדולה.

קניתי במיוחד לחג מטרנה כשרה לפסח, שלוקח לסיים אותה כ-3 וחצי שבועות.

האם כשאני פותחת מחר את הקופסא היא נאסרת באכילה בפסח?

במקרה ואפתח קופסא אחרת, שלא כשרה לפסח,(שעולה לא מעט כסף כידוע..) לשימוש בימים הקרובים -אאלץ לזרוק את רובה מכיוון שאסור להחזיק מטרנה יותר מחודש לאחר הפתיחה...

אז שאלתי נובעת מעניין זה - והאם ניתן לפתוח את המטרנה הכשרה לפסח לפני החג וכיצד להתנהג עימה?

תודה רבה ופסח כשר ושמח!

תשובה

שלום

אפשר לפתוח את המטרנה הכשרה לפסח כבר עתה. להוציא ממנה את האבקה עם כלי כשר לפסח. לשמור את הקופסא במקום ללא חמץ.

כל טוב