הקדמת ערבית וקריאת ההגדה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/04/12 17:31 ט בניסן התשעב

שאלה

שלום

האם ניתן להקדים את תפילת ערבית בערב פסח (בדומה לקבלת שבת מוקדמת בשבתות "שעון קיץ") ולהתחיל מוקדם יותר את הסדר.

הרעיון הוא לכוון לשעה שכולם - מבוגרים וילדים - ערניים יותר ועצבניים פחות.

תודה וחג שמח.

תשובה

שלום לך

1. אסור להתחיל ולקדש בליל הסדר לפני צאת הכוכבים ולכן אין להקדים את התפילה*.

2. בכל מקרה רצוי לספר ביציאת מצרים כל הלילה

3. חובה לישון [וליישן את הילדים בכל מחיר] אחרי הצהרים לפני ליל הסדר

חג שמח דוד לוי

*הרחבה - ניסן תשע"ה.
לגבי הקדמת התפילה שליל הסדר יהיה לפני צאת הכוכבים (כך ליל הסדר יתחיל מעט מוקדם יותר).
לרוב הפוסקים וכך לענ"ד להלכה - מותר.
מו"ר הרב מורדכי אליהו זצ"ל, שגם סובר שמותר להתפלל בליל חג ראשון של פסח לפני צאת הכוכבים, מוסיף ואומר שלא עושים זאת כדי שהילדים יהיו יותר עירניים.
[סיכום]
לא עושים זאת כדי שהציבור יהיה יותר ערני.
מותר לעשות זאת בצורך מיוחד, כגון חיילים שיוצאים לסיור, אבל גם אז צריך להקפיד שליל הסדר יתחיל אחרי צאת הכוכבים.