כוונה בדרך תפילה עפ''י הקבלה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 20/04/11 11:35 טז בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

שלום רב לכבוד מורנו ורבנו הרב שלמה בן אליהו שליט"א.

האם על פי הקבלה מותר לכוון כוונות הדרך של תפילה, או לא אריך למיעבד הכי.

יורנו המורה.

אשמח למקורות.

חג שמח.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

רוב המקובלים סוברים [וכן ההלכה למעשה] ש[אין לכוון כוונות בדרך תפילה], וכן מקובל ממרן הרש"ש זיע"א.

(עיין ביוסף אומץ לחיד"א בסימן מד´ שכן שמע מפי פה קודשו של הרש"ש זיע"א, וכ"כ באגרות הרמ"ז בסימן ז´, וכן כתב השמן ששון בפתח עיניים בביאורו לכוונות העומר בדף פה´ עמ´ ד´, ועיין עוד בפתח עיניים החדש חלק ז´ חלק העיונים סימן א´, ובספר כצאת השמ"ש עיונים על ספירת העומר בסימן א´).

בברכה