האם מותר לאישה לשים פאה??

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 12/04/10 13:00 כח בניסן התשע

שאלה

האם מותר לאישה לחבוש פאה?

תשובה

ב"ה

שלום רב.

בשאלה זו דנו גדולי עולם ראשונים כמלאכים.

(ראה שו"ת יביע אומר חלק ה´ אבן העזר סימן ה´, שו"ת תבואות שמ"ש אבן העזר סימנים קלז´ קלח´, את הצנועים חכמה חלק א´ מאמר ח´).

למעשה - אפשר ללכת עם פאה [בתנאי שתהיה צנועה, אבל לצערינו היום רוב רובן של הפיאות אינן צנועות - הן יפות וחלקות ומושכות את העין יותר משיער רגיל!!].

לכן יש לשים לב על [רוח ההלכה] יותר מאשר ההלכה עצמה.

שהרי הדיון איננו לדעתי בהלכה נטו - אלא ב-[רוח ההלכה].

[כי רוח ההלכה ורוח הצניעות -היא היא הצניעות בעצמה], שהרי הופעת האדם בחיצוניותו היא ביטוי לפנימיותו ואישיותו.

מצד שני - אין האישה חייבת להיראות בצורה שהיא לא תזדהה איתה.

לכן הגבול הוא דק, והמהלך על גבול זה -כמהלך על חבל דק שאין בו כללי הלכה ברורים.

למשל: דעתו של מו"ר ורבנו אביהם של ישראל, הראשון לציון , מרן הרב מרדכי אליהו זיע"א בעניין הפאה לציבור החרדי - לשים היכר בצורת כובע קטן על גבי הפאה .

ישנה פרשייה שהסעירה לפני כמה שנים את הציבור החרדי בעניין הפאות - שהיו עשויות משיער טבעי שנגזז בבתי מקדש בהודו לכבוד עבודה זרה..

והיו בהם חשש של הנאה מעבודה זרה.

אולם לדעתי הדיונים ההלכתיים שהיו סביב פאות אלו - לא נגעו בעיקר והוא : רוח הצניעות ורוח ההלכה.

אולם, דיון זה עורר חלק מציבור משתמשי הפאות להבין את טענותינו בדבר השימוש בפיאות "מפוצצות".

בברכה