ירקות עלים ''גוש קטיף''

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/09 23:30 ה באב התשסט

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב, שלום רב.

לאחרונה נקלתי מספר פעמים באנשי בעלי ידע והבנה בחקלאות שטענו כי הגידולים הנמכרים בשווקים כגידולי "גוש קטיף" הינם מרוססים בכמויות גדולות ביותר של חומר הדברה המזיק לגוף האדם. ולכן ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש בירקות עלים שאינם "מהדרין" ולהכשירם בדרך בה היו מכשירים אבותינו. במידה והדבר אפשרי, אשמח לדעת מה הדרך הנכונה להכשיר ירקות כאלה. במידה והדבר אינו אפשרי האם יש להפסיק שימוש בירקות עלים מחשש מהותי לבריאות הגוף.

בתודה ובהערכה רבה

אלעד חסיד

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש חברות המתחזות כ"גוש קטיף", והם מרססות בחמרים מסוכנים ויש בהם שאריות חמרי הדברה, אולם יש חברות שהם מגדלות כפי שאמנם פותח בעבר בגוש קטיף, אלו חברות שמייצאות בד"כ, כך שאין אצלם שאריות חמרי הדברה, והם עומדים תחת פקוח של מעבדות בקטוכם, שאין בהם שאריות חמרי הדברה, ועל כן יש לקנות רק מחברות אלו, כפי מה שאני יודע אלו חסלט, ועלי הבשור בלבד כל חברה שאין ציון שעומדת תחת פקוח מעבדה מסודרת יש להמנע מלקנותם, וגדולה סכנה מאיסור.
מכיוון שיש חברות ללא שאריות חמרי הדברה לא נראה שכדאי לקנות ולנקות שאלו פעולות הדורשות שעות עבודה ומי שאינו רגיל בכך על פי רוב יכשל בכך.

צום החמישי לששון ולשמחה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון