שרות צבאי המסכן את הבריאות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/17 04:35 ח באב התשעז

שאלה

שלום הרב, ברצוני לשאול שאלה בשם מישהו.

הוא עוד שבועיים לערך מתגייס לצבא ורוצה להעלות את הפרופיל שלו כדי להתגייס לקרבי.

הבעיה היא שאמר לו רופא שישנה אפשרות שאם יתגייס לקרבי הוא עלול לאבד את היכולת להביא ילדים לעולם.

רציתי לדעת מה הרב חושב- האם שיעלה את הפרופיל, או שישרת בתפקיד אחר במסגרת הפרופיל העכשווי שלו?

תשובה

שלום וברכה

איני מבין כל כך את ההתלבטות.

אם אכן זה הנזק שעלול להיגרם לו - אין הוא חייב להעלות את הפרופיל, ויהיה זה קשה להצדיק את הדבר מבחינה הלכתית ואנושית כאחד.

השרות בצבא חשוב מאוד, ובוודאי שביחידה קרבית, ולעתים הוא אף גובה את מחיר החיים חס ושלום, אך אין אנו נמצאים במצב שזו מצווה שלא יכולה להיעשות בידי אחרים, ויש תפקידים רבים חיוניים בצבא שאינם מסכנים את בריאותו.

כל טוב