שימוש באמצעי מניעה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/07/17 07:31 ז באב התשעז

שאלה

בוקר אור

רעייתי ואני נשואים 21 שנה ולנו -- ילדים מדהימים

בעבר הרחוק רעייתי נעזרה בגלולות כדי להרחיק לידות

לאחר הולדת בננו החמישי היא החליטה שהגלולות הן התערבות כימית שאין לדעת את תוצאותיהן

ולכן בחרה בהתקן

כעת,לאחר 7 שנים הוצא ההתקן (תוחלת החיים של התקן צריכה להיות 5 שנים...)

רעייתי מסרבת לשים התקן חדש בטענה כי הוא מהווה גוף זר בגופה

אוסיף עוד כי רעייתי עובדת שנים רבות בחברה חילונית לחלוטין והיא מגדירה את עצמה פמניסטית פלורליסטית (וגם טבעונית).היא מקפידה על ההלכות השגרתיות אך כל שיח איתה בעניין "התנגשות " לכאורה של ההלכה והאמונה בחיים הוא רגיש.

אשמח מאוד מאוד לעצתך ופסיקתך

ימים טובים לכולנו

-----

תשובה

שלום

הטוב ביותר הוא להמשיך להביא חיים לעולם. האם חשבתם לשנות את דעתכם ולהביא עוד ילדים לעולמו של ד'?

אם החלטתם שלא, אזי אין ברירה אלא למנוע את ההריון ע"י כדורים או התקן. מניעה בדרך חיצונית אסורה. ישנו התקן ארוך טווח של עשר שנים, שאין בו הורמונים, ובמקרה שלכם הוא מומלץ.

לגבי טענתה של אשתך שאינה רוצה גוף זר בגופה, האם כך היתה אומרת גם על סתימה בשיניים, או על ברגים מושתלים בשבר בברך?

מדוע מה שלגיטימי בעיניה ביחס לתפקוד הגוף, אינו לגיטימי ביחס לתפקוד הדתי?

בהצלחה